листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека во Трговскиот регистар што се води при централниот регистар на Република Северна Македонија е запишан изборот на членовите на органот на надзор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп, при што како претседател на надзорниот одбор е запишан Г- дин Габор Лехел (Mr. Gabor Lehel), како независни членови на Надзорниот одбор се запишани Г-дин Андреја Јосифовски и Г- дин Реинхард Гојер (Mr. Reinhard Gojer), а како член на надзорниот одбор е запишан Г-дин Филип Бардас (Mr. Philipp Bardas). 

Прашањата во врска со оваа објава можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Срдечен поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. 

Објавено на: 22.12.2023 14:19:16
Документ БР.: DOC_12285-78/2023
Урнек: Измени во органи на управување