листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Голема зделка:

На ден 21.12.2023 година Собирот на содружници на Раде Кончар – Заеднички дејности ДОО Скопје, во кое АД Раде Кончар – Апаратна Техника – Скопје поседува 40% од вкупниот број на удели, донесе Одлука за прифаќање на понудата на Голден Арт ДОО Скопје за продавање на управната зграда на друштвото (ИЛ 58529 за КО Кисела Вода 2 на КП 1851/16) по цена од 5.800.000,00 евра во денарска противвредност сметано по среден курс на НБРСМ на денот на плаќањето. За предметната одлука, ќе биде свикано и Собрание на акционери на АД Раде Кончар – Апаратна Техника – Скопје, на кое акционерите ќе треба да се изјаснат во врска со наведената одлука.  

Објавено на: 04.01.2024 14:10:30
Документ БР.: DOC_26452-0/2024
Урнек: Голема зделка