Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Цементарница УСЈЕ АД Скопје известува за извршена промена на членовите на Одборот на директори.

На г-дин Јанис Паниарас, Неизвршен член и Претседател на Одборот на директори, му престануваат функциите поради поднесена оставка заради други професионални ангажмани во Групацијата ТИТАН.

На г-дин Борис Хрисафов, Извршен член на Одборот на директори и Главен извршен директор на Цементарница УСЈЕ АД Скопје, му престануваат функциите поради пензионирање. Г-дин Хрисафов е именуван за Вршиштел на должност Неизвршен член на Одборот на директори до одржување на наредното Собрание на акционери.

Г-дин Марио Брачи, Неизвршен член на Одборот на директори е избран на функцијата Претседател на Одборот на директори.

Г-дин Константинос Николаоу е именуван за Вршител на должност Извршен член на Одборот на директори и Вршител на должност Главен извршен директор на Цементарница УСЈЕ АД Скопје, до одржување на наредното Собрание на акционери.

Објавено на: 02.02.2024 15:54:14
Документ БР.: DOC_12285-1/2024
Урнек: Измени во органи на управување