листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Почитувани, АД Оранжерии Хамзали Ви ги доставува Неревидираните финансиски извештаи што завршуваат со дата на 31.12.2023 година

Во тековната 2023 година промена во сметководствените политики не е направена. Нема исплатени дивиденди во ековната година а добивката е оставена за реинвестиција. Приходите за 2023 година се зголемени како резултат на продажба на еден производствен капацитет, зголемување на обемот на продажна на блокови и нивните цени , како и зголемениот извоз на раноградинарски култури. Кредитните обврски спрема банките ни се намалени во споредба со 2022 година како резултат на зголемените приходи и нивно подмирување на време, како и немањето на потреба од користење на истите. Во тековната 2023 година АД Оранжерии бележи откуп на хартии од вредност како и вложување во нова опрема во својата подру?ница Нова Слога 2207 во Ресен. Финансиските очекување за тековната 2024 година ни се приближно исти како и за 2023 година како резултат на зголемување на капацитетот за производство на тули, вложување во раноградинарското производство и очекуваме добар пласман на домашниот и на странскиот пазар. 

Со почит,


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - природа на трошоци.xlsx

Објавено на: 29.02.2024 14:12:53
Документ БР.: DOC_26445-36/2024
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 31.12.