листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

На ден 20.02.2024 година Собирот на содружници на Раде Кончар – Заеднички дејности ДОО Скопје, во кое АД Раде Кончар – Апаратна Техника  Скопје поседува 40% од вкупниот број на удели, донесе Одлука со која ги усвојува условите од претходно доставената Понуда на ГОЛДЕН АРТ, како и од дополнително доставениот Анекс бр. 1 на Понудата за дополна и корекција на условите на Понудата со зголемена купопродажна цена и променет начин на плаќање за купопродажба на недвижниот имот - управната зграда на Друштвото (ИЛ 58529 за КО Кисела Вода 2 на КП 1851/16) по цена од вкупно 7.000.000,00 евра во денарска противвредност сметано по среден курс на НБРСМ на денот на плаќањето. 

Одлуката на Собирот на содружници на ДОО Раде Кончар Заеднички дејности ќе стапи на сила по донесена одлука за одобрување на купопродажбата од страна на Собранието на акционери на содружникот РАДЕ КОНЧАР Апаратна техника АД Скопје.

За таа цел, за предметната работа ќе биде свикано и Собрание на акционери на АД Раде Кончар – Апаратна Техника – Скопје, на кое акционерите на друштвото ќе треба да се изјаснат во врска со наведеното и ќе дадат насока и одобрение на Одборот на директори да преземе понатамошни активности, како и да го врши гласачкото право по основ на уделот во Собирот на содружници на Раде Кончар – Заеднички дејности ДОО Скопје при натамошното одлучување и реализација на конкретната продажба. 

Објавено на: 07.03.2024 14:05:26
Документ БР.: DOC_10191-226/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации