листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Исправка на техничка грешка во Предлог-Одлука за одобрување на зделка со заинтересирана страна

1. Се врши исправка на техничка грешка на Предлог-Одлука за одобрување на зделка со заинтересирана страна, доставена во Одбор на директори на ден 04.03.2024год. за Собрание на Акционери на друштвото кое ќе се одржи на ден 05.04.2024год.(петок), на следниот начин:

Во член 2 - ПРЕДМЕТ НА ЗДЕЛКА СО ЗАИНТЕРЕСИРАНА СТРАНА, се врши исправка во делот за времетраењето на договорот во рок од 2(две)години од денот на склучување, по кое престанува да важи, односно треба да гласи: Времетраењето на договорот започнува од денот на склучување, до 31.12.2024година, после кое престанува да важи. - пасус 1 закуп за товарни моторни возила и машини и во истиот член од Предлог одлуката пасус 2 закуп на дел од деловен простор, се врши исправка во делот за времетраење на договорот во рок од 2(две)години од денот на склучување, по кое престанува да важи,односно гласи : “Времетраењето на договорот започнува од денот на склучување, до 31.12.2024година, после кое престанува да важи.” .

2.         Во останатиот дел од Предлог-Одлука за  одобрување на зделка со заинтересирана страна, останува непроменета .

Објавено на: 12.03.2024 09:53:40
Документ БР.: DOC_13285-19/2024
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери