листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Материјал за Годишното Собрание на акционери на "Македонијатурист" АД Скопје на 17.04.2024 година


1. Предлог-Одлука за одобрување на годишна с-ка и финансиски извештаи за 2023 година.pdf
2. Предлог-Одлука за одобр. на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2023 ревидирани од овластен ревизор.pdf
3. Предлог-Одлука за одобр. на Годишниот извештај за работењето на Друштвото во 2023 година.pdf
4. Предлог-Одлука за одобр. на Извештајот за работата на Надзорен одбор за 2023 година.pdf
6. Предлог-Одлука за одобр. на Извештајот за работата на внатрешната ревизија за 2023 година.pdf
7. Предлог за распределба на добивка за 2023 година.pdf
8. Предлог за исплата на дивиденда и утврдување дивиденден календар за 2023 година.pdf
9. Предлог-Одлука за избор на овластен ревизор за 2024 година.pdf
5. Предлог-Одлука за одобр. на Извештајот за работата на Управен одбор за 2023 година.pdf

Објавено на: 18.03.2024 15:50:33
Документ БР.: DOC_13285-26/2024
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери