листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

ЗА СТЕКНУВАЊЕ СОПСТВЕНИ АКЦИИ СО ОТКУП

 

Согласно член 34 „Објавување во врска со капиталот“ од Правилата на котација на  Македонска Берза на хартии од вредност ад Скопје, а врз основа на донесената Одлука на Собранието на акционери на Прилепска пиварница ад Прилеп за стекнување сопствени акции со откуп бр. 0201-394/11 од 31.05.2023 година, известуваме дека  Прилепска пиварница ад Прилеп на ден 20.03.2024 година се стекна со 7 сопствени акции.

 

Вкупниот број сопствени акции што ги поседува друштвото е 410 што претставува 1,02% од вкупниот број акции од издавачот Прилепска пиварница ад Прилеп.

Објавено на: 22.03.2024 14:05:14
Документ БР.: DOC_12291-7/2024
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции