листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известуваме дека, „МАКПЕТРОЛ“ А.Д. – Скопје, на ден 4.4.2024 година, доби Решение со кое се утврдува за успешна понудата за преземање на обични акции со право на глас издадени од Макпетрол А.Д. Скопје, од ОИЛКО КДА – Скопје, издадено од Комисијата за хартии од вредност, бр. УП1/РА1 10-205 од 1.4.2024 година.


Решение од КХВ за успешност на Понудата за преземање дадена од ОИЛКО КДА Скопје примено од Макпетрол АД Скопје на 04.04.2024.pdf

Објавено на: 04.04.2024 15:29:46
Документ БР.: DOC_10191-311/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации