листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

На 17.04.2024 година се одржа состанок на Одбор на директори на РЖ Интер-трансшпед во просториите на Друштвото, со следниов дневен ред:

           1. Процедурален дел-

                  - Избор на Записничар на состанокот на Одбор на директори

            2. Работен дел-

                   - Донесување на Одлука за отповикување на Извршен член на Одбор на директори

                   - Донесување на Одлука за именување (избор) на Извршен член на Одбор на директори

 

                        Одборот на директори констатира дека Извршниот член на Одборот на директори Симеон Василев на ден 17.04.2024 година до Одборот на директори поднел писмена неотповиклива оставка заверена на нотар, со која му престанува важноста на Договорот за уредување на правата и обврските помеѓу Друштвото и Извршен член на Одбор на директори /Менаџерски договор/ од 06.09.2022 година.

                       Се донесе Одлука каде се констатира престанување на мандатот на Извршен член на Одборот на директори на лицето Симеон Василев

                      Се донесе Одлука за назначување (избор) на Извршен член на Одбор на директори, каде се назначува лицето Никола Ангелевски

 

Објавено на: 18.04.2024 09:55:57
Документ БР.: DOC_12285-14/2024
Урнек: Измени во органи на управување