листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 36 од Правилата за котација, известуваме за дивидендниот календар:

Поради техничка грешка на 17.04.2024 година објавена е Одлука за исплата на дивиденда и утврдување на дивиденден календар за 2023 година во која во член 3 стои последен ден на тргување е 01.05.2024 година што кој што е неработен ден и во член 5 стои дата на стекнување на право на дивиденда е 07.05.2024 година исто така неработен ден.

Во прилог е исправната Одлука за исплата на дивиденда и утврдување на дивиденден календар за 2023 година.

 


Одлука за исплата на дивиденда за 2023 година.pdf

Објавено на: 18.04.2024 09:45:07
Документ БР.: DOC_10187-5/2024
Урнек: Дивиденден Календар