листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТЕКНУВАЊЕ СОПСТВЕНИ АКЦИИ СО ОТКУП
Согласно член 34 „Објавување во врска со капиталот“ од Правилата на котација на  Македонска Берза на хартии од вредност ад Скопје, а врз основа на донесената Одлука на Собранието на акционери на Прилепска пиварница ад Прилеп за стекнување сопствени акции со откуп бр. 0201-394/11 од 31.05.2023 година, известуваме дека  Прилепска пиварница ад Прилеп на ден 13.05.2024 година се стекна со 11 сопствени акции.
Вкупниот број сопствени акции што ги поседува друштвото е 421 што претставува 1,05% од вкупниот број акции од издавачот Прилепска пиварница ад Прилеп.
 
Објавено на: 15.05.2024 14:06:38
Документ БР.: DOC_12291-13/2024
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции