листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија донесе Решение за давање на одобрение за издавање на долгорочни хартии од вредност УП1 бр.10-48 од 06.06.2024 година. Со предметното Решение на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп се дава одобрение за издавање на долгорочни хартии од вредност - трета емисија на 201.700 обични акции во вкупен износ од 4.050.942,80 евра, согласно Одлуката бр.02-5137/4 од 22.05.2024 година за зголемување на основната главнина со емисија на обични акции, согласно Спогодба за присоединување ОДУ бр.187/23 од 20.12.2023 година за присоединување на ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје кон МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. Предметното Решение не е кончено, истото ќе стане конечно по исполнување на законските услови за конечност. 

Срдечен поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп

 


73.Resenie od KHV.pdf

Објавено на: 12.06.2024 08:47:15
Документ БР.: DOC_10191-470/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации