Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Точка 6.01 од Правилникот за котација на хартии од вредност, Ви го доставуваме следниот финансиски извештај:

Корегирано ревизорско мислење за погрешно објавен текст.

Во врска со испратениот ревизорски извештајза ВВ Тиквеш за 2005 год.,Ве известуваме дека по грешка е објавена првичната нацрт верзија наместо конечниот извештај,што е веднаш воочено, и за што бараме да се објави валидниот ревизорски извештај т.е. мислење од ревизорите.

Имено,во табеларните прикази на испратените финансиски извештаи нема никаква разлика,туку единствената разлика е во текстуалниот дел од конечниот извештај на ревизорите,кое произлезе после дефинитивно разгледување и објаснување на билансните позиции и како таквое усвоено од собранието на акционери на ВВ Тиквеш.


Kor.Fin Izv 2005.pdf

Објавено на: 26.06.2006 10:44:17
Документ БР.: DOC_10189-125/06
Урнек: Финансиски извештај