листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Цементарница УСЈЕ АД Скопје стекнa 100% удел во Трговско друштво ИД Компани ДООЕЛ увоз-извоз Кочани, со седиште на ул. „Едвард Кардељ“ бр. 18, Кочани, Република Северна Македонија, кое има едно зависно друштво во негова целосна сопственост – Друштво за неметали ОПАЛИТ ДООЕЛ с. Чешиново, Чешиново – Облешево, со седиште на АСНОМ бб, Чешиново, Чешиново-Облешево, Република Северна Македонија.

Со оваа трансакција, Цементарница УСЈЕ АД Скопје обезбеди алтернативен и долгорочен извор за снабдување со еден од инпутите во своето производство – позолани, кои ги експлоатира Друштвото за неметали ОПАЛИТ ДООЕЛ с. Чешиново.

Купопродажната цена е во бруто износ од ЕУР 350.000,00 (тристаипедесетилјадиевра). 

Објавено на: 19.11.2020 14:12:28
Документ БР.: DOC_10191-706/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации