листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Цементарница УСЈЕ АД Скопје известува дека е извршена промена на членовите на Одборот на директори на компанијата.

На Неизвршниот член и Претседател на Одборот на директори Г-дин Константинос Дердемезис му престанаа фунцкиите поради поднесена оставка.

Г-дин Јанис Паниарас е избран за Вршител на должност Неизвршен член и Вршител на должност Претседател на Одборот на директори на Цементарница УСЈЕ АД Скопје, до одржувањето на наредното Собрание на акционери.

 

Објавено на: 21.01.2021 14:10:17
Документ БР.: DOC_12285-0/2021
Урнек: Измени во органи на управување