листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

По доставен Предлог на акционерот Национална Банка на Грција С.А. Атина, сопственик на 94,6% од вкупниот број на акции со право на глас, Надзорниот одбор на Стопанска банка АД – Скопје донесе Одлука за измена на Одлуката за свикување на 50-та Седница на Собранието на акционери на СБ со која се дополнува Дневниот ред со додавање на нова точка – „Донесување на Одлука за измена на Статутот на Стопанска банка АД – Скопје која се однесува на правата од акциите“.  

 


 


Јавен повик- дополнет.pdf

Објавено на: 13.05.2022 16:01:02
Документ БР.: DOC_10109-82/2022
Урнек: Јавен повик за собрание