листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Информација за остварените приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-31.12.2022 година

Приходи од продажба на сегмент фармација

Друштвото Реплек АД објавува дека вкупните приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-31.12.2022 година изнесуваат 1.090 милиони денари и се зголемени за 7% во однос на истиот период минатата година.

  • Приходите од продажба на странски пазар со учество во вкупните приходи од продажба на сегмент фармација  од 78% (2021: 77%) се зголемени за 9%,
  • Приходите од продажба на домашен пазар на сегмент фармација се зголемени за 3% во однос на истиот период минатата година.
Објавено на: 27.01.2023 14:10:18
Документ БР.: DOC_10191-51/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации