листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Во врска со акционерското собрание закажано за 11.07.2023 година, односно во врска со точка 1 од јавниот повик за свикување на предметното акционерско собрание, во прилог на оваа обајава е предлог одлука за отпочнување на статусна промена - присоединување. Сите прашања во однос на оваа објава можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_2.2.PREDLOG_Odluka za AS_MO VIG_08062023.pdf

Објавено на: 08.06.2023 15:06:51
Документ БР.: DOC_13285-184/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери