листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Универзална Инвестициона Банка АД Скопје ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници од првата емисија со ИСИН MKBLBA200011 и шифра UNIPO.

Исплатата на камата ќе се изврши на 24.07.2023 година.

Право на исплата на камата имаат лицата кои се регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници  во Централниот депозитар за хартии од вредност заклучно со 21.07.2023 година.

Тргувањето со обврзниците во деновите 20 и 21 Јули 2023 година ќе се реализира со пресметана акумулирана камата за 180 и 181 денови соодветно, при што Купувачот при порамнувањето на 24 и 25 Јули ќе треба да му го уплати износот  на чистата цена + акумулираната камата на Продавачот. При ова, Купувачите ќе бидат регистрирани во книгата на иматели на перпетуални обврзници во Централниот депозитар за хартии од вредност на 24 и 25 Јули 2023 година, соодветно  и нема да остварат право на исплата на полугодишната камата.


 

 

Објавено на: 11.07.2023 14:01:22
Документ БР.: DOC_10191-476/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации