листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Информација за остварените приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-30.06.2023 година

Приходи од продажба на сегмент фармација

Друштвото Реплек АД објавува дека вкупните приходи од продажба на сегмент фармација за период 01.01-30.06.2023 година се според планот и изнесуваат 693 милиони денари и се зголемени за 168 милиони денари односно 32% во однос на истиот период минатата година.

  • Приходите од продажба на странски пазар со учество во вкупните приходи од продажба на сегмент фармација  од 82% (2022: 77%) се зголемени за 41%,
  • Приходите од продажба на домашен пазар на сегмент фармација се зголемени за 2% во однос на истиот период минатата година.

 

Објавено на: 12.07.2023 09:24:26
Документ БР.: DOC_10191-477/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации