листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

ТТК Банка АД Скопје на 18.9.2023 година ја исплати каматата за четвртата година на сопствениците на корпоративни обврзници – прва емисија со ISIN MKTTKS200012 и шифра TTKO. Пресметката на камата е извршена по фиксна каматна стапка од 3,5% на годишно ниво. Каматата се пресметува и исплатува во денарска противвредност по среден курс на Народна банка на Република Северна Македонија на денот на пресметката на исплатата. Право на исплата на камата имаа сите лица регистрирани во книгата на иматели на корпоративна обврзница - прва емисија во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје заклучно со 17.9.2023 година. 

 

Објавено на: 19.09.2023 14:10:03
Документ БР.: DOC_10191-630/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации