листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

УНИ Банка АД Скопје известува дека Комисијата за хартии од вредност на РСМ, издаде Решение за давање одобрение за издавање на долгорочни хартии од вредност по пат на приватна понуда – трета емисија на 1.350 перпетуални обврзници, со поединечна номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 1.350.000 ЕУР, односно 83.107.350 МКД пресметано по средниот курс на НБРСМ, еден ден пред денот на донесување на Одлуката од Собранието на акционери на Банката.

Објавено на: 19.10.2023 15:22:57
Документ БР.: DOC_12289-1/2023
Урнек: Нови емисии