листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Обраложение кон резултатите:

1. Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема. 

2. Во споредба со претходниот период на остварени вкупни приходи иситите се намалени како резултат на намалена реализација. Сите приходи се од основна дејност - продажба на цевки и профили на домашен и пред се  странски пазар.

3 Во споредба со претходниот период вкупните трошоци се исто така намалени поради намалената деловна активност.

4. Исплатени дивиденди нема.

5. Продажба на материјални средства нема, а исто така нема и значителен отпис.

6. Промени во кредитни задолжувања нема.

Објавено на: 31.10.2023 14:26:42
Документ БР.: DOC_10191-719/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации