листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

АД Нова Стоковна Куќа Струмица за периодот Јануари-Декември 2023 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот биланс на успех.

Во овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на позициите во финансиските извештаи на АД Нова Стоковна Куќа Струмица.

За овие 12 месеци остварен е приход од 30,215,834.00 денари, споредбено со остварениот приход за овој период 2022 год. бележи зголемување. истиот е остварен од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Оперативните расходи за овој период бележат намалување во однос на истиот период од претходната година.

Објавено на: 01.03.2024 14:41:30
Документ БР.: DOC_10191-207/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации