листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва Триглав Осигурување АД, Скопје известува за склучена зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 212-та седница одржана на ден 08.03.2024 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договори за реосигурување за 2024 година со Триглав Ре Љубљана бр.0202-793 од 08.03.2024 година, врз основа на која нa ден 20.03.2024 година е склучен Договор за реосигурување за 2024 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана. 

Во склучениот договор за реосигурување за 2024 година вредноста на Договорот за реосигурување на вишок штети од зелена карта изнесува 191.160 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на катастрофални штети изнесува 70.000 Евра; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за транспорт изнесува 1.733 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за каско изнесува  26.790 ЕУР, вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за незгода изнесува  17.700 ЕУР, додека за останатите реосигурувања вредноста ќе се определува по основ на пријавени ризици во текот на годината.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.

 

Објавено на: 20.03.2024 14:10:17
Документ БР.: DOC_26453-3/2024
Урнек: Зделка со заинтересирана страна