листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од правилата за котација, известуваме за следнава ценовно чувствителна информација:

АД Нова Стоковна Куќа Струмица за период Јануари-Март 2024 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот биланс на успех.

Во овој период нема промена на сметководствените политики и методи на вреднување на позициите во финансиските извештаи за АД Нова Стоковна Куќа Струмица.

За овие три месеци остварен е приход од 7.377.673,00 ден. споредбено со овој период 2023 година бележи зголемување. Истиот е остварен од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Оперативните расходи бележат намалување во однос на истиот период претходната година.

Објавено на: 29.04.2024 14:10:24
Документ БР.: DOC_10191-370/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации