листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 7 од Правилата за котација го објавуваме следново:

 

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СУДСКА ПОСТАПКА

            Согласно член 158 од Законот за хартии од вредност Комерцијална банка АД Скопје го објавува податокот дека пред Судот во Амстердам е поднесена тужба од страна на тужителите Кунико Рисорсес Н.В., Интернешнал Минерал Рисорсес Б.В., Самерсајд Инвестмент С.а.р.л. и Кунико Маркетинг ФЗЕ, против вкупно 13 физички и правни лица меѓу кои и Комерцијална банка АД Скопје како тужени страни, за надомест на штета во вкупeн износ од 1.889.347.360,00 денари солидарно.

 

Објавено на: 24.04.2018 13:30:00
Документ БР.: DOC_26451-3/2018
Урнек: Судски постапки