листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста дека доставува нов сет на годишни неревидирани финансиски извештаи (посебен и коносолидиран) за периодот 01.01. – 31.12.2017 година, поради направена техничка грешка во еден од извештите, односно направена е корекција во Ивештајот за сеопфатна добивка, позиција – “Ревалоризациска резерва за средства расположливи за продажба”, подпозиција – “Нереализирани нето промени во објективната вредност на средствата расположливи за продажба”, при што износот од 9.771 илјади денари, се заменува со износ од 3.600 илјади денари.


Банки - 12 - месечно известување - Посебен.xls

Објавено на: 05.02.2018 08:33:05
Документ БР.: DOC_26445-2/2018
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 31.12.