листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, го објавуваме следниот финансиски извештај:

Неревидирани финансиски извештаи за 01.01.2017 - 31.12.2017 за Фабрика Карпош ад Скопје

Објаснување:

Порастот на залихата на недовршеното производство во однос на претходната година не се однесува на залиха од планско производство туку од недовршено производство  од станбениот  комплекс Александрија –како  клучен бизнис и проект за изградба на станови кои ги гради Фабрика Карпош ад Скопје, која се јавува и како инвеститор и како изведувач во проектот и залихата се вреднува согласно стандардот МСС бр 2. Со договори за купопродажба и издавање на фактурите на купувачите на становите залихата ќе се валиризира во приходот на компанијата.


6 и 12 Месечни известувања- трговски друштва - функција на трошоци (1).xls

Објавено на: 08.03.2018 09:52:36
Документ БР.: DOC_26445-55/2018
Урнек: Неревидирани финансиски извештаи 01.01. - 31.12.