листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:


Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 148-та седница одржана на ден 24.09.2018 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на побарувања со Заваровалница Триглав бр.0202-13126 од 24.09.2018 година, врз основа на која  на ден 05.12.2018 година е склучен Квотен Договор за реосигурyвање на побарувања помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана. 

Вредноста на договорот зависи од вкупната премија што ќе биде направена за осигурување на побарувања. За лимити до 1.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 95% од премијата, додека за лимити до 3.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 98,5% од премијата.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групата Триглав. 

 

Објавено на: 05.12.2018 09:15:00
Документ БР.: DOC_26453-10/2018
Урнек: Зделка со заинтересирана страна