листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 155-та седница одржана на ден 08.03.2019 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договори за реосигурување за 2019 година со Триглав Ре Љубљана бр.0202-2819 од 08.03.2019 година, врз основа на која е склучен Договор за реосигурвање за 2019 година помеѓу Триглав Осигурување АД Скопје и Триглав Ре Љубљана. 

Во склучениот договор за реосигурување за 2019 година вредноста на Договорот за реосигурување на вишок штети од зелена карта изнесува 191.510 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на катастрофални штети изнесува 58.650 Евра; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за транспорт изнесува 2.800 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за каско изнесува 31.050 ЕУР, вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за незгода изнесува 4.310 ЕУР, додека за останатите реосигурувања вредноста ќе се определува по основ на пријавени ризици во текот на годината.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД Скопје и Триглав Ре Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав. 

 

Објавено на: 28.03.2019 09:39:53
Документ БР.: DOC_26453-4/2019
Урнек: Зделка со заинтересирана страна