листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Одлуки по одржано Годишно Собрание за 2018г. 


1.Одлука за одобрување на Годишната сметка за 2018г..pdf
2.Oдлука за одобрување на финан.извештаи ревидирани од властен ревизор.pdf
3.Одлука за одобрување на Годишниот извештај за раб.на друштвото за 2018г..pdf
4.одлука за распределба на добивката по оданочување за деловната 2018г..pdf
5.Одлука за одобрување на Извештајот од неизвршните членови на Одборот на директори за резултатите од контролата над управувањето во друштвото за 2018г..pdf
6.Одлука за одобрување на годишниот извештај за работењето на Службата за внатрешна ревизија за 2018г..pdf
7.Одлука за одобрување на работата на членовите на Одборот на директори на друштвото за 2018г..pdf
8.Одлука за назначување овластен ревизор за вршење ревизија на годишната сметка и финансиските извештаи на Уготур АД за 2019г..pdf
9.Oдлука за измена на Статутот на Уготур АД Скопје.pdf

Објавено на: 07.05.2019 14:48:04
Документ БР.: DOC_12283-24/2019
Урнек: Други одлуки од собрание