листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Македонијатурист АД Скопје-Други одлуки од Собрание на акционери од 08.05.2019 година


Одлука за именување Претседавач со Собрание на акционери на 08.05.2019.pdf
Одлука за одобрување на Годишната сметка и Финансиските извештаи за 2018 година.pdf
Одлука за одобрување на Годишниот извештај за работењето на Друштвото во 2018 година.pdf
Одлука за одобрување на Годишната сметка и Финанс.извештаи-ревидирани за 2018г.pdf
Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Надзорниот одбор во 2018 година.pdf
Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Управниот одбор во 2018 година.pdf
Одлука за одобрување на Годишен извештај за работата на Внатрешната ревизија во 2018 година.pdf
Одлука за измена на Статутот на Друштвото.pdf
Одлука за избор на овластен ревизор за 2019 година.pdf

Објавено на: 09.05.2019 08:34:19
Документ БР.: DOC_12283-27/2019
Урнек: Други одлуки од собрание