листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 3 од Правилата за котација го објавуваме следново:

Согласно правилникот за известување член 35 став 1 алинеја 3 со Одлука на Одбор на директори бр. 02-414 од 09.05.2019 година и Договор за купопродажба на недвижен имот од 20.05.2019 година, реализирана е продажба на недвижен имот во износ од 61.673.567,00 денари што изнесува 13,09 % од вкупната актива на Друштвото со состојба на ден 31.12.2018 година.

Објавено на: 28.05.2019 09:28:48
Документ БР.: DOC_26454-0/2019
Урнек: Стекнување или отуѓување на над 5% од средствата