листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Во врска со Одлуката за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност како капитален инструмент по пат на јавна понуда - корпоративна обврзница (прва емисија), донесена на Собранието на ТТК Банка АД Скопје одржано на ден 03.07.2019 година, Ве известуваме дека на ден 22.08.2019 година Комисијата за хартии од вредност на РСМ донесе Решение за давање одобрение за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност по пат на јавна понуда заведено под број УП 1 Број  10-69.

Објавено на: 23.08.2019 14:53:37
Документ БР.: DOC_10191-453/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации