листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 3 од Правилата за котација го објавуваме следново:

Со Договор за купопродажба на движен имот од 17.06.2019 година, реализирана е набавка на рудничка опрема од ТЕКНОКСГРУП МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ преставник на Caterpillar во износ од 312.399.516,00 денари плус ДДВ што изнесува 11,30 % од вкупната актива на Друштвото со состојба на ден 31.12.2018 година. Набавката на опремата ќе се рализира во период од една година.

 

Објавено на: 30.08.2019 14:05:21
Документ БР.: DOC_26454-1/2019
Урнек: Стекнување или отуѓување на над 5% од средствата