листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

     ТТК Банка АД Скопје на ден 18.09.2019 година, ја регистрираше во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје првата емисија на долгорочни должнички хартии од вредност -  корпоративна обврзница – 1.500 корпоративни обврзници по номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 1.500.000 ЕУР, односно 92.236.500,00 денари.

     Правата од долгорочните должнички хартии од вредност – корпоративна обврзница настануваат на ден 18.09.2019 година, по извршениот упис на хартиите од вредност на сметките на запишувачите  во Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје.

Објавено на: 19.09.2019 15:37:37
Документ БР.: DOC_12289-5/2019
Урнек: Нови емисии