листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување за извршена блок трансакција 

Аутомакедонија АД Скопје известува дека е извршена блок трансакција на 4.486 обични акции во сопственост на Пивара АД Скопје, што претставува над 5 % од вкупниот број на акции на друштвото. 

Согласно порамнувањето од 14.10.2019 г. сопственик на акциите (4.486) е Милан Ивановски, кој се стекнува со над 5 % акции во друштвото.

Според тоа, Пивара Ад Скопје не е повеќе акционер во Аутомакедонија АД Скопје.

 

 

Објавено на: 16.10.2019 14:14:03
Документ БР.: DOC_10191-541/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации