листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Материјал за Годишното Собрание на акционери на "Македонијатурист" АД Скопје на 15.04.2020 година


3.1-Мак.Турист-Годишна сметка за 2019год.-поединечна.pdf
3.2-Предлог-Одлука за одобрување на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2019 година.pdf
3.3-Ревидирани финансиски извештаи на Македонијатурист АД Ск.за 2019 година-со Мислење на ревизорот-06.03.2020.pdf
3.4-Предлог-Одлука за одобр. на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2019 година-ревидирани.pdf
3.5-Годишен извештај од работењето на Друштвото за 2019година.pdf
3.6-Предлог-Одлука за одобр. на Годишниот извештај за работењето на Друштвото во 2019 година.pdf
4.1-Извештај за работата на Надзорниот одбор во 2019 година.pdf
4.2-Предлог-Одлука за одобру. на Извештајот за работата на Надзорен одбор во 2019 година.pdf
5.1-Извештај за работата на Управниот Одбор во 2019 година.pdf
5.2-Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Управен одбор во 2019 година.pdf
6.1-Годишен извештај на Внатрешна ревизија за 2019 год..pdf
6.2-Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Внатрешна Ревизија во 2019 година.pdf
7.Предлог-Одлука за распределба на добивка за 2019 година.pdf
8.Предлог-Одлука за исплата на дивиденда и утврдување дивиденден календар за 2019 година.pdf
9.Предлог-Одлука за избор на овластен ревизор за 2020 година.pdf

Објавено на: 13.03.2020 08:31:24
Документ БР.: DOC_13285-28/2020
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери