листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

Во врска со новонастаната ситуација со корона вирусот и уредбите на владата, Одборот на директори на Тетекс АД донесе одлука Акционерското собрание закажано за 07.04.2020 да започне во 9 часот, наместо во 12 часот.

Исто така Тетекс АД ги известува акционерите дека може да гласаат преку кореспондеција.
Интегралниот текст на известувањето и начинот на гласање преку кореспонденција е даден во прилог.


Izvestie za glasanje preku korespodencija.pdf
obrazec za fizicko lice.pdf
obrazec za pravno lice.docx

Објавено на: 25.03.2020 14:10:42
Документ БР.: DOC_10109-22/2020
Урнек: Јавен повик за собрание