листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Соопштение до акционери

Согласно Законот за трговски друштва , член 390, став 4 и став 5, почитувајќи го рокот од став 6 од истиот член на ден 24.03.2020 година од страна на Акционерот НЛБ дд Љубљана, како акционер со 87% од капиталот на НЛБ Банка АД Скопје е доставен предлог за донесување на нова одлука по точка 10 од дневниот ред со назив Предлог-одлука за употреба и распоредување на добивката по годишната сметка на НЛБ Банка АД Скопје за 2019 година.

Со почит

НЛБ Банка АД Скопје

 

 


Предлог-одлука од НЛБ дд Љубљана.pdf

Објавено на: 26.03.2020 08:58:04
Документ БР.: DOC_13285-35/2020
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери