листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ОБЈАВЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ ОД 16.03.2020 ГОДИНА И ДОПОЛНИТЕЛНО ДОСТАВЕНАТА ИНФОРМАЦИЈА ОД 26.03.2020 ГОДИНА

НЛБ Банка АД Скопје на ден 16.03.2020 година објави Јавен повик до акционерите на Банката за учество на Годишно собрание на акционери кое треба да се одржи на 16.04.2020 година, а на ден 26.03.2020 година објави и Дополнување на информација во врска со објавениот Јавен повик до акционерите на Банката.

НЛБ Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека врз основа на Уредба со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба донесена од страна на Владата на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.79/2020), одржувањето на Годишното собрание на Банката, закажано за 16.04.2020 година, се одложува за време на траењето на вонредната состојба.

По завршувањето на вонредната состојба НЛБ Банка АД Скопје навремено ќе информира за нов датум на одржување односно продолжување на закажаното Годишно собрание на акционери, почитувајќи ги законските одредби.

НЛБ Банка АД Скопје

 

 

Објавено на: 30.03.2020 14:54:32
Документ БР.: DOC_10109-24/2020
Урнек: Јавен повик за собрание