листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Согласно член 33, став 1, алинеја 11 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, објавуваме дека, членот на Управниот одбор на Друштвото Љупчо Георгиевски, поднесе писмено известување за давање на оставка, заверено кај Нотар Весна Дончева под УЗП бр.1842/2020 од 27.3.2020 година, со што му престанува функцијата член во Управниот одбор на Макпетрол АД Скопје, од 1.4.2020 година.

Објавено на: 01.04.2020 08:45:18
Документ БР.: DOC_12285-15/2020
Урнек: Измени во органи на управување