листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ОБЈАВЕНИОТ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ

Во согласност со Уредба со законска сила за престанување на важење на Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба донесена од страна на Владата на Република Северна Македонија на ден 04.04.2020 (Сл.весник на РСМ бр.90/2020), исполнети се законските услови за одржување на Годишно собрание на акционери поради што НЛБ Банка АД Скопје ги известува своите акционери дека Годишното собрание на акционери се презакажува и истото ќе го одржи на ден 23.04.2020 (четврток) со почеток во 13.00 часот.

Во оваа насока НЛБ Банка АД Скопје ги повикува акционерите правото на учество и гласање на Собранието на Банката што е можно поскоро да го остварат со писмена кореспонденција (кореспондентски начин на гласање), а најдоцна до 22.04.2020 година со цел да се обезбеди успешно одржување на закажаното Собрание.

Детални инструкции за ваквиот начин на гласање и учество на Собранието се достапни на официјалната веб страна на Банката www.nlb.mk

За дополнителни информации во однос на точките од дневен ред и за начинот на гласање може да поставите прашање по електронски пат на kabinetuprava@nlb.mk или на следните телефонски броеви 02/5100606 иили 02/5100611.

НЛБ Банка АД Скопје

 

Објавено на: 06.04.2020 16:11:53
Документ БР.: DOC_10109-26/2020
Урнек: Јавен повик за собрание