листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека на Годишното собрание на акционери на Банката одржано на 23.04.2020 година се усвоја следните одлуки:


Одлука за избор на претседавач на Собранието.pdf
Одлука за избор на записничар и бројач на гласови.pdf
Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
Одлука за усвојување на Годишен извештај за работењето на Надзорниот одбор на НЛБ Банка Ад Скопје.pdf
Одлука за одобрување на работата на членовите на Надзорниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
Одлука за усвојување Годишен извештај за работењето на Управниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
Одлука за одбрување на работата на членовите на Управниот одбор на НЛБ Банка АД Скопје.pdf
Одлука за усвојување годишна сметка на НЛБ Банка АД Скопје за завршената година на 31 декември 2019.pdf
Одлука за назначување на друштво за ревизија.pdf
Одлука за именување независен член на Надзорниот одбор.pdf

Објавено на: 24.04.2020 08:05:00
Документ БР.: DOC_12283-18/2020
Урнек: Други одлуки од собрание