листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за начинот на распределба на добивката:

НЛБ Банка известува дека е направена корекција на Одлуката за употреба и распоредување на оставрената добивка усвоена на Годишното собрание на акционери на 23.04.2020. Имено корекцијата е направена во датумот на одржување на седицата. Наместо 16.04.2020 како што е наведено во првичната oбјавена одлука, треба да стои 23.04.2020 година. Следи корегиранатa одлука:

 


Одлука за употреба и распоредување на остварената добивка.pdf

Објавено на: 24.04.2020 08:50:01
Документ БР.: DOC_12287-7/2020
Урнек: Распределба на добивка