листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно Глава 6, член 39 од Правилата за котација, Жито Лукс АД Скопје, ги објавува целосните материјали за годишното Собрание на акционери кое ќе се одржи на 22/06/2020 година:


Годишен извештај за работењето на Друштвото во 2019 год.pdf
Годишен извештај на Службата за внатрешна ревизија за 2019 год..pdf
Финансиски извештаи за 2019 година со мислење на ревизорот.pdf
Предлог Годишен извештај за работењето на Надзорен Одбор за 2019 г..pdf
Предлог Годишен извештај за работењето на Управен Одбор за 2019 г..pdf

Објавено на: 22.05.2020 09:27:04
Документ БР.: DOC_13285-90/2020
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери