листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување за ценовно чувствителна информација

 

НЛБ Банка Ве известува дека врз основа на Рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти IV од кредитната линија на ЕИБ во износ од 100.000.000 евра (заведен под деловен број 1916-94 од 04.07.2014 година) изменет со Анекс кон Рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти IV од кредитната линија на ЕИБ во износ од 100.000.000 евра (заведен под деловен број 1916-154 од 10.08.2015 година)  склучен е Нотарски акт- Договор за невладетелски залог врз побарувања од прв ред со својство на извршна исправа, помеѓу Развојна Банка на Северна Македонија АД Скопје (како Заложен доверител) и НЛБ Банка АД Скопје (како Заложен должник-должник), заверен кај Нотар Анастасија Петреска со ОДУ бр.472/20 во вкупен износ од 900.000,00 евра (деветстотиниилјадиевра).

 

НЛБ Банка АД Скопје

 

 

Објавено на: 25.06.2020 14:58:22
Документ БР.: DOC_10191-441/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации