листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

ОКТА АД - Скопје ги објавува следните Предлог - Одлуки за претстојното Годишно собрание на акционери кое ќе се одржи на 27 мај 2021 година:


2.1 Предлог Одлука за одобрување на годишната сметка за 2020 година.pdf
2.2 Предлог Одлука за покривање на загубата остварена за 2020 година.pdf
2.3 Предлог Одлука за одобрување на работата на Одбор на Директори.pdf
3.1 Предлог Одлука за одобрување на исплата на дивиденда.pdf
3.2 Предлог Одлука за утврдување на дивиденден календар.pdf
4 Предлог Одлука за назначување на ревизор.pdf
5 Предлог Одлука за избор на член на Одбор на Директори.pdf

Објавено на: 26.04.2021 14:10:15
Документ БР.: DOC_13285-81/2021
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери